Volledig LBSG-podium op BK Marathon

Onze LBSG-schaatsers hebben het Belgisch Kampioenschap Marathon 2020 volledig gedomineerd. Op de vierhonderdmeterbaan van Eindhoven pakte Wim Verbraeken de Belgische titel, het zilver en het brons waren voor clubgenoten Matthias Catteeuw en Seppe Lybaert.

(lees verder onder de foto)

Wim Verbraeken is de nieuwe Belgisch kampioen in het marathonschaatsen.

Het BK marathon was opgenomen in een gewestelijke marathon in Eindhoven, met onder meer Elfsteden-veteraan Arnold Stam aan de start van de 50 ronden. Al vrij snel lag het podium vast, toen Seppe Leybaert, Matthias Catteeuw en Wim Verbraeken als enige Belgen zich konden handhaven in het eerste peloton.

De drie hielden elkaar goed in de gaten, tot Seppe last kreeg van de rug en het peloton moest laten rijden. Even leek ook Matthias dat lot te moeten ondergaan, maar op karakter vocht hij zich terug tot bij Wim Verbraeken.

De verwachtte sprint eindigde in mineur, omdat Matthias de bel van de laatste ronde niet had gehoord, daardoor te laat op snelheid kwam en de ijzersterke Wim Verbraeken vrijwel onbedreigd maar verdiend naar de overwinning reed. Wim reed tot enkele jaren geleden als enige langebaner voor shorttrackclub Tornado’s Turnhout. Omdat de ijsbaan in Turnhout de deuren heeft gesloten, komt hij nu uit voor LBSG.

Seppe Lybaert finishte afgescheiden als derde en ook de plaatsen vier en vijf waren voor LBSG, met respectievelijk Thierry Huberland en Geert Volckaert. Uittredend kampioen Jonathan Schildermans (NLSV) kwam zijn titel in Eindhoven niet verdedigen.

De start van het BK Marathon op de ijsbaan van Eindhoven.