Aansluiten

Lidmaatschap

Een lidmaatschap bij LBSG loopt van 1 januari tot en met 31 december (en dus niet per schaatsseizoen). Voor nieuwe leden die zich aanmelden bij het begin van het schaatsseizoen in het najaar, geldt éénmalig een hoger tarief (zie hieronder bij tarieven).

Let op: LBSG heeft de ijsbaan Kristallijn in Gent als thuisbaan, maar de werking van onze club staat volledig los van Kristallijn. In geval de ijsbaan Kristallijn door overmacht langere tijd gesloten is, geeft dit geen recht op een volledige of gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld van LBSG.

Vanaf nu kan je online inschrijven en betalen. Hiervoor gebruiken we Assist. In de loop van de maand november krijgen bestaande leden automatisch een e-mail met de mogelijkheid om het lidmaatschap te vernieuwen.

Betalen kan met:

Tarieven lidmaatschap per kalenderjaar

Recreatieve schaatsers

Leeftijd op 01/01 Nieuw lid
(eenmalig, aanvraag tussen 01/07 t.e.m. 15/12)
Bestaand lid
(of vanaf 16/12)
vanaf 15 jaar100 euro65 euro
jonger dan 15  jaar75 euro50 euro

Wedstrijdschaatsers

Leeftijd op 01/01 Nieuw lid
(eenmalig, aanvraag tussen 01/07 t.e.m. 15/12)
Bestaand lid
(of vanaf 16/12)
vanaf 15 jaar130 euro80 euro
jonger dan 15 jaar105 euro65 euro

Nota: Wie ingeschreven is als recreant en tijdens het seizoen toch aan wedstrijden wil deelnemen is verplicht om bijkomend 25 euro te betalen voor de wedstrijdlicentie.

Toegang tot IJsbaan

Bij elke schaatsbeurt op IJsbaan Kristallijn moet er een toegangsticket aangekocht worden. Dit is aan het voordelige clubtarief van 5 euro.

Huren van materiaal

Tijdens je eerste 3 start to skate lessen kan je gratis snelschaatsen van de club gebruiken. Eens je je lid hebt gemaakt moet je een vergoeding betalen om de schaatsen te huren. Je kan uiteraard ook je eigen schaatsen aanschaffen.

Schaatsen huren kost 50 euro voor een jaar. Je betaalt eenmalig ook een waarborg van 50 euro, die je terugkrijgt als je de schaatsen in goede staat opnieuw inlevert.

Tussenkomst door mutualiteit

Bij het vervolledigen van jouw lidmaatschap zal je automatisch een e-mail ontvangen met het attest voor je mutualiteit.

Verzekeringspolis

Wil je weten waarvoor je allemaal verzekerd bent via onze schaatsfederatie VLSU, lees dan de volgende documenten: