Skate to perfect

Skate to perfect

Wat?

In deze lessen wordt verder gebouwd op de technieken die aangeleerd werden in de start to skate lessen. Er worden meer geavanceerde technische oefeningen voorzien. Gedurende de les zal er nu en dan individueel bijgestuurd worden. Er zal geleerd worden hoe een bocht goed aan te snijden, hoe vlot te wisselen van kop en feilloos achteraan aansluiten. Hoe zo energie zuinig mogelijk zo snel mogelijk schaatsen. Leren starten en sprinten. Groepen correct inhalen. Uithouding trainen door in de verzuring te gaan en nog vele andere aspecten.

Voor wie?

Instappen in onze skate to perfect lessen kan doorheen het hele seizoen wanneer je het gevoel hebt de start to skate ontgroeid te zijn of je nood hebt aan een grotere uitdaging. Je kan ook op aangeven van een van onze trainers doorverwezen worden als zij merken dat je al ver genoeg staat om hiervan te proeven.

Wanneer?

Alle tijdstippen kan je vinden bij de club uren.

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm, maar een fietshelm voldoet ook.

Gezondheid

Bij gezondsheidsklachten kom je niet naar de training. Sporten met koorts of een verkoudheid is trouwens nooit verstandig.