Fran Vanhoutte 8ste op 1500 meter Jeugd Olympische Spelen

Onze junior Fran Vanhoutte heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Op de Youth Olympic Games is ze 8ste geworden op de 1500 meter. Er stonden 32 schaatsters uit de hele wereld aan de start.

Fran Vanhoutte BEL in action during the Speed Skating Women’s 1500m at the St. Moritz Speed Skating Oval. The Winter Youth Olympic Games, Lausanne, Switzerland, Monday 13 January 2020. Photo: OIS/Thomas Lovelock. Handout image supplied by OIS/IOC

De langebaanwedstrijden van Lausanne 2020 worden gereden op de natuurijsbaan van Sankt-Moritz. Fran reed vooral een ijzersterk slot. Waar andere deelneemsters figuurlijk door het ijs zakten in de slotronde, kon zij haar hoge tempo aanhouden, met een verbazende 8ste plek tot gevolg. De overwinning was voor de Nederlandse Myrthe De Boer, zilver voor Yuka Takahashi (Japan) en brons voor Binyu Yang (China). Het andere Nederlandse toptalent, Isabel Grevelt, eindigde net voor Fran op de 7de plek. Om maar te zeggen hoe straf de prestatie Fran is!

Fran (16) sloot zich 2 jaar geleden aan bij LBSG en reed pas vorige winter haar eerste schaatswedstrijden. Als lid van de Zwaantjes Rollerclub Zandvoorde hoort ze tot de wereldtop bij de junioren in het skeeleren. Daar hoort ze nu ook thuis in het langebaanschaatsen. De toekomst oogt bijzonder mooi. Proficiat Fran!