Start to skate

Start to skate

Wanneer?

Alle tijdstippen kan je vinden bij de club uren.

Instappen in onze start to skate kan doorheen het hele seizoen ongeacht je niveau of ervaring. Je kan drie keer een proeftraining volgen, daarna vragen we je om aan te sluiten bij onze club .

Op maandag voor alle leeftijden

Onze coach Koen Lippens (ISU long track speedskating coach level 2 en master wedstrijdschaatser) helpt iedereen die wil leren schaatsen ongeacht welke leeftijd. Ervaring is van geen belang. Iedereen kan leren schaatsen.

Bij start to skate draait alles om techniek! Schaatsen is 80% techniek en 20% conditie. Een van de eerste dingen die we aanleren is glijden op beide benen. Glijden klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch worden daar in het begin al heel wat fouten op gemaakt. Daarna wordt er op een been afwisselend gewerkt. Als we nog wat verder zijn, leren we overhellen en slalom. Nog later leren we de bochtentechniek,…

Dit mag je niet missen, het wordt echt tof!

Op zondag voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar

Onze jeugdcoach Ids Coone (professionele bachelor Sport & Bewegen) leert kinderen op een speelse manier alle kneepjes van het schaatsen: de juiste houding, glijden op het rechte stuk, voetje over in de bochten,…

Wie eigen schaatsen heeft, mag die natuurlijk meebrengen. Je kan ook de schaatsen van de ijsbaan gebruiken en als je al een stapje verder bent, kan je echte langebaanschaatsen van de club aantrekken.

Ouders mogen toekijken vanuit het cafetaria. Volwassenen zijn tijdens de les niet toegelaten op de ijsbaan. Zo kunnen de kinderen zorgeloos schaatsen zonder snelle grote mensen op het ijs 🙂

Interesse? Mail naar info@lbsg.be.

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm, maar een fietshelm voldoet ook.

Gezondheid

Bij gezondsheidsklachten kom je niet naar de training. Sporten met koorts of een verkoudheid is trouwens nooit verstandig.