WK Junioren met Fran Vanhoutte

Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap voor junioren heeft Fran Vanhoutte sterk gepresteerd.
Op de 1500 meter werd ze erg knap15de (op 43 deelneemsters) in 2:12.64, in winderige omstandigheden op de openluchtbaan van Innsbruck. Het volledige podium in dit sterk bezet WK was voor Nederland, met goud voor Jade Groenewoud, zilver voor Eveline Vijn en brons voor Chloé Hoogendoorn.
Eerder op de dag werd Fran al 24ste (op 49 deelneemsters) op de 500 meter. De winst was op deze afstand voor de Nederlandse Pien Smit, voor Yukino Yoshida (Japan) en Sophie Warmuth (Duitsland).
Vanavond reed Fran ook nog de halve finale van de mass start. Net als vorige week tijdens de World Cup werd het een erg tactische race en op het gebied van tactiek hoef je Fran, met al haar skeelerervaring, niets te leren. Ze reed moeiteloos en zonder krachten te verspillen naar de 7de plek, wat volstaat voor een plaats in de finale zondag.
Morgen zaterdag staan de 1000 meter en 3 km op het WK-menu voor de junioren.

zaterdag: Fran Vanhoutte heeft vanmiddag het WK voor junioren in Innsbruck afgesloten met een mooie 9de plaats in de finale van de mass start. In de eindsprint kwam ze als 6de over de finish, maar door het spel van de tussensprinten zag ze in de einduitslag nog 3 schaatssters over zich springen. Fran moeide zich niet in die tussensprinten en zette alles op de beslissende eindsprint van deze finale, die een stuk sneller werd gereden dan de halve finale vrijdag. De Nederlandse junioren werden weinig verrassend 1 en 2, het brons ging naar Zuid-Korea.Met dit WK zitten de grote internationale afspraken voor de junioren er op voor deze winter, op 19 en 20 februari is er nog het Belgisch Kampioenschap in Tilburg.