Koen, Andreas en Seppe in Thialf Heerenveen 3 & 4/03


Seppe aan het woord: Ik was ziek geworden vlak ervoor en probeerde er het beste van te maken, helaas was het telkens op na nauwelijks 1 rondje. Het verval in de laatste ronde was voor mijn doen veel te groot. Desondanks kwam ik nog in de buurt van mijn PR’s op de 1000 en 1500m, afstanden die ik niet of nauwelijks heb gereden dit seizoen, dat stemt me zowel positief als negatief.


Andreas:Na een lange rustperiode van 3 weken door aanslepende ziekte stond Andreas zondag met veel vraagtekens aan de start. Deels terecht, deels onterecht: op de 500m reed Andreas met enkele flinke misslagen naar een tijd van 43.84, slechts 4 honderdsten boven zijn PR. Tijdens het uitrijden werd hij vervolgens hard onderuitgereden door een onoplettende deelneemster, waarna hij hard op zijn achterhoofd terecht kwam en hierbij vooral zijn nek serieus bezeerde. 45 min later stond de 1000m alweer op het programma: na een voorzichtige start als gevolg van de harde val reed Andreas toch naar 1.26.6, een nieuw PR! Na een slechte nacht met veel pijn trok Andreas terug naar Thialf voor opnieuw een 500m en 1000m. Beide races waren technisch beduidend beter dan de dag ervoor, maar dat laten de tijden helaas niet zien: 44.0 en 1.27.2. 

Koen over zijn weekend:Afgelopen weekend was een bepalend weekend voor mij. Door het ene na het andere probleem afgelopen seizoen is mijn seizoen niet geworden wat er van had gehoopt. De vooruitgang bleef op zich wachten omdat mijn trainingstijd ondermaats is geweest. Met het aankomende WK was afgelopen weekend voor mij bepalend of ik op niveau was of niet, met een grote portie stress als gevolg. Al van bij het inrijden voelde het technisch goed aan en de omstandigheden waren ideaal. Stormweer met dus blijkbaar een zeldzame lage luchtdruk als gevolg. Zondag ging ik op de 500m van start met een voor mij gemiddelde openening van 10″ 79. Op de ronde ben ik voor het eerst onder de 29″ 5x gegaan, nl. 29″ 44. Eindtijd 40″ 23, een nieuw PR met 3 honderdsten. Maandag heb reed ik mijn tweede 500m waarbij ik opnieuw opende in een gemiddelde opening van 10″ 80. Deze keer ben ik extra hard beginnen door trekken vanaf halfweg de laatste bocht met een rondetijd van 29″ 31 en een eindtijd van 40″ 11 als gevolg. Resultaat nieuw PR en clubrecord 500m.
Op de 1000m geen PR’s gereden, maar wel een zeer goed gevoel qua techniek. Op zondag een nieuw seizoen’s best in 1′ 23″ 25 en op maandag bijna even snel in 1′ 23″ 52.
https://www.youtube.com/watch?v=VmjFChLIzP8