Belgisch record 500m voor Tas

Wat een prestatie van onze LBSG-vrouwen op de 500 meter van de World Cup in Heerenveen! Sandrine Tas verbetert verrassend het Belgisch record met een tijd van 39.30. Ze verpulvert haar persoonlijk record met liefst 69 honderdsten, dat is gigantisch veel op een 500 meter.

Sandrine Tas en Stien Vanhoutte in actie in Thialf (foto: www.timsimaging.nl)


Sandrine neemt het BR over van Stien Vanhoutte, die nochtans ook een persoonlijk record reed. Stien verbeterde zich tot 39.32 en moest dus maar 2 honderdsten toegeven op Sandrine.


Sandrine maakte het verschil vooral in de eerste honderd meter. Ze opende razendsnel in 10.6 en liet daarmee tal van gerenommeerde sprintsters achter zich. Stien opende in 10.9, maar reed een snellere ronde dan Sandrine. Dat worden nog spannende Belgische duels in de toekomst!
In de stand werden Sandrine en Stien respectievelijk 23ste en 25ste in de A-groep. Proficiat beiden!

Na haar indrukwekkende 500 meter reed Sandrine ook nog een uitstekende finale van de massastart. Naarmate de wedstrijd vorderde, was ze steeds meer voorin te zien. Uiteindelijk kwam ze als 11de over de streep, na verrekening van de punten van de tussensprinten eindigde ze op de 13 de plaats in een sterk veld met 24 deelneemsters. Ook in de eindstand van de Wereldbeker Massastart staat ze knap 13de. Sandrine gaat ook op dit nummer met gigantische stappen vooruit. Wij voorspellen nu al dat ze de komende jaren meestrijdt om de medailles in de internationale kampioenschappen!