Code oranje: training voor volwassenen opgeschort

De coronabesmettingen stijgen helaas ook in Vlaanderen opnieuw exponentieel. De zorgsector komt opnieuw in de problemen. Het bestuur van LBSG heeft besloten om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. We zijn van oordeel dat het voor ons onmogelijk is om het langebaanschaatsen op de buitenring van de ijsbaan in Gent op een coronaveilige manier te organiseren, zoals vereist in “code oranje” voor indoorsport. Het is eigen aan onze sport dat er in peloton wordt gereden en dat de snelle rijders de trage rijders inhalen op de smalle buitenring. Dat zorgt er onvermijdelijk voor dat schaatsers dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen. 

Daarom hebben we besloten om met onmiddellijke ingang en tot nader order niet meer in clubverband op het ijs te trainen, en dit zolang code oranje (of rood) voor de sport blijft gelden. Alle geleide én vrije LBSG-trainingen op maandag, donderdag, vrijdag en zondag voor volwassenen vallen dus tijdelijk weg, inclusief de start to skate op maandag.


Voor onze jeugd tot 12 jaar gelden de strenge regels voor indoorsport niet. We bekijken momenteel nog of de ijstraining op woensdagavond wel kan blijven plaatsvinden. We gaan er voorlopig van uit dat dit zal lukken, tenzij binnenkort de regels nog worden verstrengd. We houden jullie hierover op de hoogte.


Hoe sneu de beslissing ook is, we zijn er zeker van dat het de enige verantwoorde manier van handelen is. Ook in het voorjaar liep onze club steeds enkele dagen voor op de beslissingen die later ook door de overheid werden genomen. Sporten en bewegen blijft belangrijk. Ga fietsen, skeeleren, lopen,… maar doe het niet in peloton. Onze verzekering blijft voor jullie trouwens gelden bij deze activiteiten. Voor alle duidelijkheid: de ijsbaan zelf sluit niet. Iedereen is vrij om te schaatsen tijdens de publieke uren, onder de voorwaarden die op de ijsbaan gelden. Zie daarvoor de website van Kristallijn. 

We hopen samen met jullie dat de pandemie snel afneemt en we weer naar code geel of (liefst) groen gaan, zodat we hopelijk dit schaatsseizoen nog opnieuw op het ijs kunnen.

We danken jullie voor het begrip,
Koen, Kenny, Johan, Jean-Luc en Gert (het LBSG-bestuur)