Start to skate

Start to skate

Maandag (alle leeftijden, coach Koen Lippens) – vanaf 03/10/2022 19:15 20:15
Woensdag (tot en met 14 jaar, coach Ids Coone) – vanaf 28/09/2022 19:00 20:00

Tijdens de kerstvakantie is er enkel op maandag geen les, maar het club uur blijft wel beschikbaar om vrij te schaatsen. De les op woensdag blijft steeds het volledige seizoen door lopen. Instappen in onze start to skate kan doorheen het hele seizoen.

Je kan drie keer een proeftraining volgen, daarna vragen we je om aan te sluiten bij onze club (40 euro voor een jaar voor recreatie-schaatsen jonger dan 15 jaar; 65 euro voor wedstrijdschaatsers jonger dan 15 jaar) . Een toegangsticketje tijdens de cluburen kost telkens 5 euro.

Op maandag voor alle leeftijden

Onze coach Koen Lippens (ISU long track speedskating coach level 2 en master wedstrijdschaatser) helpt iedereen die wil leren schaatsen ongeacht welke leeftijd. Ervaring is van geen belang. Iedereen kan leren schaatsen.

Bij start to skate draait alles om techniek! Schaatsen is 80% techniek en 20% conditie. Een van de eerste dingen die we aanleren is glijden op beide benen. Glijden klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch worden daar in het begin al heel wat fouten op gemaakt. Daarna wordt er op een been afwisselend gewerkt. Als we nog wat verder zijn, leren we overhellen en slalom. Nog later leren we de bochtentechniek,…

Dit mag je niet missen, het wordt echt tof!

Op woensdag voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar

Onze jeugdcoach Ids Coone (professionele bachelor Sport & Bewegen) leert kinderen op een speelse manier alle kneepjes van het schaatsen: de juiste houding, glijden op het rechte stuk, voetje over in de bochten,…

Wie eigen schaatsen heeft, mag die natuurlijk meebrengen. Je kan ook de schaatsen van de ijsbaan gebruiken en als je al een stapje verder bent, kan je echte langebaanschaatsen van de club aantrekken.

Ouders mogen toekijken vanuit het cafetaria, maar volwassenen zijn woensdag tussen 19 en 20 uur niet toegelaten op de ijsbaan. Zo kunnen de kinderen zorgeloos schaatsen zonder snelle grote mensen op het ijs 🙂

Interesse? Mail naar info@lbsg.be.

Privé les of in een kleine groep

Wil je sneller vooruitgang maken en zeer gericht bijgestuurd worden? Dan zijn deze lessen een must. Om doelgericht te kunnen werken worden er per les maximaal 4 personen van een gelijkaardig niveau toegelaten. Deze lessen zijn op aanvraag en zijn niet inbegrepen in het lidmaatschap. Het betalen van de lessen gebeurd via de club. Het tijdstip en locatie van de les wordt in onderling overleg afgesproken met trainer Koen Lippens.

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm, maar een fietshelm voldoet ook.

Gezondheid

Bij gezondsheidsklachten kom je niet naar de training.  Sporten met koorts of een verkoudheid is trouwens nooit verstandig.