Start to skate

Start to skate

Bij start to skate gaat alles om techniek! Schaatsen is 80% techniek en 20% conditie. Een van de eerste dingen die we aanleren is glijden op beide benen. Glijden klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch worden daar in het begin al heel wat fouten op gemaakt. Daarna wordt er op een been afwisselend gewerkt. Als we nog wat verder zijn leren we overhellen en slalom. Nog later leren we bochten techniek,… Kortom gedurende de lessen wordt de techniek opgebouwd, dus het is het gemakkelijkste om er van bij het begin al bij te zijn. Al zijn mensen halverwege het seizoen even welkom.

Een typische les ziet er als volgt uit:

  • 20 à 30 minuten inrijden (op eigen tempo gewoon worden aan het ijs en eventueel enkele oefeningen herhalen uit de vorige les)
  • 60 minuten oefeningen (4 tot 6 verschillende oefeningen met verschillende moeilijkheidsgraad afhankelijk van de persoon)
  • Eventueel 10 minuten spel (een spel voor kinderen en volwassenen waarbij de voorgaande technieken op de proef worden gesteld)
  • 15 minuten uitrijden (op eigen tempo schaatsen en nog eventueel vragen stellen)

Bij onze cluburen kan terug vinden wanneer onze eerste les van start gaat. Vanaf dan is het elke week les tot het einde van het seizoen, rond de paasvakantie. Enkel tijdens de kerstvakantie is er geen les, maar de cluburen blijven wel beschikbaar om vrij te schaatsen.

Dit mag je niet missen, het wordt echt tof!

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm.