Start to skate

Start to skate

(elke maandagavond van 19.15 tot 20.15u)

Bij start to skate draait alles om techniek! Schaatsen is 80% techniek en 20% conditie. Een van de eerste dingen die we aanleren is glijden op beide benen. Glijden klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch worden daar in het begin al heel wat fouten op gemaakt. Daarna wordt er op een been afwisselend gewerkt. Als we nog wat verder zijn, leren we overhellen en slalom. Nog later leren we de bochtentechniek,…

Bij onze cluburen kan terug vinden wanneer onze eerste les van start gaat. Vanaf dan is het elke week les tot het einde van het seizoen, rond de paasvakantie. Alleen tijdens de kerstvakantie is er geen les, maar de cluburen blijven wel beschikbaar om vrij te schaatsen. Instappen in onze start to skate kan het hele seizoen door.

Dit mag je niet missen, het wordt echt tof!

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm, maar een fietshelm voldoet ook.

Gezondheid

Bij gezondsheidsklachten kom je niet naar de training.  Sporten met koorts of een verkoudheid is trouwens nooit verstandig.