Start to skate

Start to skate

Bij start to skate gaat alles om techniek! Schaatsen is 80% techniek en 20% conditie. Een van de eerste dingen die we aanleren is glijden op beide benen. Glijden klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch worden daar in het begin al heel wat fouten op gemaakt. Daarna wordt er op een been afwisselend gewerkt. Als we nog wat verder zijn leren we overhellen en slalom. Nog later leren we bochten techniek,… Kortom gedurende de lessen wordt de techniek opgebouwd, dus het is het gemakkelijkste om er van bij het begin al bij te zijn. Al zijn mensen halverwege het seizoen even welkom.

Een typische les ziet er als volgt uit:

  • 20 à 30 minuten inrijden (op eigen tempo gewoon worden aan het ijs en eventueel enkele oefeningen herhalen uit de vorige les)
  • 60 minuten oefeningen (4 tot 6 verschillende oefeningen met verschillende moeilijkheidsgraad afhankelijk van de persoon)
  • Eventueel 10 minuten spel (een spel voor kinderen en volwassenen waarbij de voorgaande technieken op de proef worden gesteld)
  • 15 minuten uitrijden (op eigen tempo schaatsen en nog eventueel vragen stellen)

Bij onze cluburen kan terug vinden wanneer onze eerste les van start gaat. Vanaf dan is het elke week les tot het einde van het seizoen, rond de paasvakantie. Enkel tijdens de kerstvakantie is er geen les, maar de cluburen blijven wel beschikbaar om vrij te schaatsen.

Dit mag je niet missen, het wordt echt tof!

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm.

Corona maatregelen

Op maandag en woensdag noteert de trainer de naam van de aanwezigen. Voor alle andere clubbeurten geldt: vooraf je komst melden op info@lbsg.be. Wij zijn immers verplicht om voor elke clubbeurt een lijst met aanwezigen bij te houden. Mogen wij vragen om dit erg strikt toe te passen? We riskeren anders strenge boetes. We hebben liever dat je wel je komst meldt, maar uiteindelijk niet komt schaatsen, dan omgekeerd.

De ijsbaan is voor LBSG-leden gewoon toegankelijk tijdens onze cluburen. Beperk je tijd in de kleedkamer tot een minimum en hou er voldoende afstand. Kleed je dus thuis om, zowel voor als na de training. Draag een mondmasker tot je het ijs op gaat. Tijdens het schaatsen kan het mondmasker af, na  het schaatsen onmiddellijk weer op. Vermijd elk fysiek contact. Doe dus bijvoorbeeld geen bochtenoefeningen waarbij je elkaar vasthoudt. Ook onze trainers zullen hier rekening mee houden.

In de cafetaria gelden dezelfde veiligheidsmaatregelen als in de horeca.

Deze maatregelen en uurregeling gelden tot en met 31 oktober 2020. Vanaf 1 november 2020 volgt mogelijks een nieuwe regeling met nieuwe cluburen.

Binnenkort gaat ook de ijsbaan in Breda weer open. Omwille van COVID is er geen georganiseerde carpooling. Wie in Breda wil schaatsen, zal daar dus op eigen kracht moeten geraken. Meer info over de maatregelen van de ijsbaan Breda.