500 en 1500m van Andreas en Seppe in Heerenveen

 

Afgelopen zaterdag reden Andreas d’Hondt en Seppe Lybaert een wedstrijd van schaatscircuit in Heerenveen, voor Andreas reeds zijn 4de wedstrijd van het seizoen, voor Seppe zijn eerste.

De 500m verliep voor beiden dramatisch, Seppe bleef uit de boarding, maar gleed de laatste binnenbocht volledig met 2 benen op het ijs, alle hoop op een goede tijd bijgevolg volledig weg (46.07). Ook bij Andreas liep het mis, na een matige start kwam hij zij aan zij met zijn tegenstander uit de eerste bocht en het duurde eventjes voor de tegenstander zijn voorrang kon nemen vanuit de buitenbaan, 45.00 was uiteindelijk het verdict, zonder die kruising had hier zeker een PR ingezeten. 2 tijden om heel snel te vergeten.

Op de 1500 ging het een pak beter, Andreas ging er als een pijl vandoor, kraakte een klein beetje in de laatste ronde, maar brak zijn PR met meer dan 2 seconden tot een mooie 2.12.53! Die Viking Race lijkt plots niet meer zo onhaalbaar. In hetzelfde kwartet reed ook Seppe een redelijk mooie race, zowat het tegenovergestelde van Andreas, want met 0.8 verval in de laatste ronde had er wellicht nog iets meer ingezeten dan 2.15.88, 1.6 boven zijn PR. Beide tijden zijn echter verdienstelijk, want ze werden gereden met een luchtdruk van maar liefst 1032 (!). En laat nu alsjeblieft die echte winter maar komen.