Frank Fiers

Frank Fiers

Frank Fiers uit Wetteren behoort samen met Hilde Goovaerts tot de absolute nationale en internationale skeelertop van zijn generatie. Frank heeft naast een zeer indrukwekkend palmares op skeelers trouwens tot op vandaag nog altijd werelduurrecord skeeleren in bezit.

Door het verblijf in Nederland (omwille van inline marathon circuit) raakte Frank besmet met het schaatsvirus. Op 33-jarige leeftijd waagde hij zijn kans en zette hij alles op het ijsschaatsen. Hij kon zich plaatsen voor wereldbekerwedstrijden snelschaatsen 5km en nam deel in de B-groep van het wereldbekercircuit.

Als marathonschaatser lukt het beter met enkele mooie uitslagen op natuurijs in open Nederlands kampioenschap en Alternatieve Elfstedentocht bij de A-rijders (Weissensee Oostenrijk).

Frank kon na een vervelende rugblessure zijn carrière afsluiten op 40 jarige leeftijd (september 2011) met een laatste mooie skeelerseizoen (EK marathon deelname) en unieke afscheidswedstrijd in Eeklo.

Bovendien kreeg hij als sporter uit een onbekende sport de unieke eer de trofee voor sportverdienste Oost Vlaanderen 2011 te winnen als ultieme erkenning voor 24 jaar topsport op het hoogste niveau op skeelers.

Frank eindigde zijn schaatscarrière als ploegleider van een Brabants marathon A-team vooraleer zich helemaal toe te leggen op het begeleiden van skeeleraars als trainer van de Nationale Nederlandse selectie.