Allain Vercamst

Allain Vercamst uit Oeselgem vervoegde de LBSG-marathonrijders enkele jaren na de opening van de Gentse schaatsbaan. Samen met de andere wedstrijdschaatsers trainde Allain al snel op de baan in Eindhoven waar hij les kreeg van Bill van der Werf. Over Allain zijn schaatsprestaties zijn al zijn generatiegenoten het wel eens. Hij was namelijk de beste van allemaal. Geen discussie mogelijk.

Al zijn overwinningen en prestaties oplijsten zou ons te ver leiden maar hierbij toch een overzicht. Gestart op het laagste marathonniveau (C2) won hij het klassement, schoof door naar de regiocompetitie (C1) waar hij 5 keer het klassement won. Zette vervolgens de stap naar de landelijke eerste Divisie (NL) waar hij uitkwam voor het team van Jan van den Hoogen samen met Frans Van den Bossche en Jozef Deweirt. Hij verzamelde er tal van podiumplaatsen en werd de eerste Belgische rijder die op dit niveau een marathon won. (Groningen). Plaatste zich voor deelname in de topdivisie en reed er zijn laatste wedstrijdseizoen.

Allain werd tevens 2x Belgisch kampioen Langebaan en 7x Belgisch kampioen marathon.

In de strenge winter van 1997 won hij alle wedstrijden die op Belgisch ijs verreden werden. (LBSG clubgenoot Jean-Luc Ostyn werd telkens tweede.)

Hij is tot op vandaag de laatste winnaar van Sluis-Brugge-Sluis en werd een dag later 8ste bij de A-rijders in de Zwinstedentocht (1997).  Alles samen werden het 122 overwinningen. Na zijn actieve schaatscarrière ging Allain zich toeleggen op het begeleiden van zijn zoon Wesley die aan wegwielrennen doet. Zijn professionele begeleiding van een getalenteerde zoon zorgde ervoor dat Wesley alvast de jeugdreeksen sterk en met veel succes doorlopen heeft.