Jeugdschaatsen

Elke woensdag van 19 tot 20 uur voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar, op ijsbaan Kristallijn in Gent.

Onze jeugdcoach Ids Coone leert kinderen op een speelse manier alle kneepjes van het schaatsen: de juiste houding, glijden op het rechte stuk, voetje over in de bochten,…

Wie eigen schaatsen heeft, mag die natuurlijk meebrengen. Je kan ook de schaatsen van de ijsbaan gebruiken en als je al een stapje verder bent, kan je echte langebaanschaatsen van de club aantrekken.

Ouders mogen toekijken vanuit het cafetaria, maar volwassenen zijn woensdag tussen 19 en 20 uur niet toegelaten op de ijsbaan. Zo kunnen de kinderen zorgeloos schaatsen zonder snelle grote mensen op het ijs 🙂

Je kan drie keer een proeftraining volgen, daarna vragen we je om aan te sluiten bij onze club (40 euro voor een jaar voor recreatie-schaatsen jonger dan 15 jaar; 65 euro voor wedstrijdschaatsers jonger dan 15 jaar) . Een toegangsticketje tijdens de cluburen kost elke woensdag 4 euro.

Interesse? Mail naar info@lbsg.be.

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm.

Corona maatregelen

De trainer noteert de naam van de aanwezigen. Voor alle andere vrije clubbeurten geldt: vooraf je komst melden op info@lbsg.be. Wij zijn immers verplicht om voor elke clubbeurt een lijst met aanwezigen bij te houden. Mogen wij vragen om dit erg strikt toe te passen? We riskeren anders strenge boetes. We hebben liever dat je wel je komst meldt, maar uiteindelijk niet komt schaatsen, dan omgekeerd.

De ijsbaan is voor LBSG-leden gewoon toegankelijk tijdens onze cluburen. Beperk je tijd in de kleedkamer tot een minimum en hou er voldoende afstand. Kleed je dus thuis om, zowel voor als na de training. Draag een mondmasker tot je het ijs op gaat. Tijdens het schaatsen kan het mondmasker af, na  het schaatsen onmiddellijk weer op. Vermijd elk fysiek contact. Doe dus bijvoorbeeld geen bochtenoefeningen waarbij je elkaar vasthoudt. Ook onze trainers zullen hier rekening mee houden.

In de cafetaria gelden dezelfde veiligheidsmaatregelen als in de horeca.

Deze maatregelen en uurregeling gelden tot en met 31 oktober 2020. Vanaf 1 november 2020 volgt mogelijks een nieuwe regeling met nieuwe cluburen.

Binnenkort gaat ook de ijsbaan in Breda weer open. Omwille van COVID is er geen georganiseerde carpooling. Wie in Breda wil schaatsen, zal daar dus op eigen kracht moeten geraken. Meer info over de maatregelen van de ijsbaan Breda.