Jeugdschaatsen

Elke woensdag van 19 tot 20 uur voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar, op ijsbaan Kristallijn in Gent. Het nieuwe seizoen begint op woensdag 22 september 2021.

Onze jeugdcoach Ids Coone (professionele bachelor Sport & Bewegen) leert kinderen op een speelse manier alle kneepjes van het schaatsen: de juiste houding, glijden op het rechte stuk, voetje over in de bochten,…

Wie eigen schaatsen heeft, mag die natuurlijk meebrengen. Je kan ook de schaatsen van de ijsbaan gebruiken en als je al een stapje verder bent, kan je echte langebaanschaatsen van de club aantrekken.

Ouders mogen toekijken vanuit het cafetaria, maar volwassenen zijn woensdag tussen 19 en 20 uur niet toegelaten op de ijsbaan. Zo kunnen de kinderen zorgeloos schaatsen zonder snelle grote mensen op het ijs 🙂

Je kan drie keer een proeftraining volgen, daarna vragen we je om aan te sluiten bij onze club (40 euro voor een jaar voor recreatie-schaatsen jonger dan 15 jaar; 65 euro voor wedstrijdschaatsers jonger dan 15 jaar) . Een toegangsticketje tijdens de cluburen kost elke woensdag 5 euro.

Interesse? Mail naar info@lbsg.be.

Safety first

Om persoonlijke letsels te vermijden is het verplicht om een helm en handschoenen te dragen. Bij voorkeur een helm met kleine gaten zoals bijvoorbeeld een ski helm.

Gezondheid

Kom niet naar de training als je ziekteverschijnselen hebt. Sporten met koorts of een verkoudheid is nooit verstandig.